Powered By Blogger

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Athens Pride 2012...Αγάπα με,είναι δωρεάν!


Αγάπα Με, Είναι Δωρεάν


«Αγάπα με» σημαίνει κατανόησέ με, αποδέξου με και σεβάσου με, όπως σε κατανοώ, σε αποδέχομαι και σε σέβομαι και εγώ. Αυτή η αγάπη, είναι ο συνεκτικός κρίκος κάθε σχέσης και όλης της κοινωνίας. Τα LGBT άτομα συχνά στερούνται την κατανόηση, τον σεβασμό και τελικά την αγάπη που γεννάει η αποδοχή, τόσο από την οικογένεια, όσο κι από την κοινωνία στο σύνολό της. Λόγω της στέρησης αυτής, η κρίση που περνάμε σήμερα βιώνεται από τα LGBT άτομα ακόμα πιο οδυνηρά και χωρίς τη δυνατότητα να εκφραστεί προς τα έξω.

Το φετινό σύνθημα τονίζει ότι οι αξίες που θωρακίζουν μια κοινωνία είναι ανεκτίμητες. Ωστόσο δεν στοιχίζουν τίποτε.

Λίγα λόγια για το Athens Pride:

Τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) διεξάγονται σε όλο τον κόσμο σε ανάμνηση των γεγονότων του μπαρ «Στόουνγουολ» της Νέας Υόρκης το 1969, όπου για πρώτη φορά τραβεστί, γκέι και λεσβίες αντεπιτέθηκαν στις προσπάθειες καταστολής της ομοερωτικής επιθυμίας και διεκδίκησαν με σθένος την ύπαρξή τους. Είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή της LGBT ορατότητας και διαδήλωση για την ισότητα και το σεβασμό της κάθε ερωτικής συμπεριφοράς και ταυτότητας φύλου.

Φέτος πραγματοποιείται το 8ο ATHENS PRIDE που κάθε χρόνο αυξάνει σε δύναμη και παλμό. Ο δρόμος ωστόσο για την ισότητα και το σεβασμό είναι ακόμη μακρύς.

Athens Pride Κεντρική Εκδήλωση
9 Ιουνίου 2012, Πλατεία Κλαυθμώνος

11:00 Banner Project – Absent Friends:  Άφησε το μήνυμα σου στο πανό μας, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα. Εργαστήριο πλακάτ

13:00 – 17:00 DJ sets

14:00 – 17:00 LGBTQ Olympics 2012
H Colour Youth διεξάγει αγώνες ενάντια στην ομοφοβία με το Rainbow στεφάνι της νίκης

17:00 Χαιρετισμοί – Opening Addresses

17:45 Έναρξη Παρέλασης 
MÄNNER-MINNE – Η Γκέι Χορωδία του Βερολίνου

18:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ – PARADE 
   
20:00 – 00:00 Πάρτυ & Συναυλία
DJ sets, DRAG show από τις ΚΟΥΚΛΕΣ.
Συναυλία με τους/τις ΚΕΛΛΥ ΚΑΛΤΣΗ, ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, LEON, ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ μαζί με τους ANGRY BIRDS, MY WET CALVIN, ILIA DARLIN, TAREQ.

Concept-Καλλιτεχνική επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου