Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Περιστατικό βίας κατά τρανς γυναίκας στη Θεσσαλονίκη και δικαστική δικαίωσή της!

Σύμφωνα με καταγγελία τρανς γυναικών, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ένας άντρας επιτέθηκε σε τρανς γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη περί της 23.00 αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν ένας άντρας οδηγός νταλίκας παρενόχλησε τρανς γυναίκα, η οποία αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε. Ο άντρας έφυγε για λίγο και επέστρεψε και χτύπησε στο πρόσωπο και στο σώμα την τρανς γυναίκα.
Μάρτυρες στο περιστατικό ήταν και άλλες τρανς γυναίκες που μετά πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, κατήγγειλαν το περιστατικό και το θύμα της επίθεσης έκανε μήνυση κατά του οδηγού που της επιτέθηκε. Στη συνέχεια η αστυνομία κινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο άντρας και οδηγήθηκε σε αυτόφωρη διαδικασία αφού σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του, και αφού η τρανς γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο όπου πέρασε τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση.
Η διαδικασία αναβλήθηκε για την Πέμπτη 14 Αυγούστου, καθώς το δικαστήριο περίμενε την ιατροδικαστική έκθεση και ο άντρας δικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκιση.  Η τρανς γυναίκα είχε ενημερώσει την επόμενη ημέρα του περιστατικού, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα για την υποστήριξη της τρανς γυναίκας και ενημέρωσε την δικηγόρο Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα που παρείχε νομικές συμβουλές στο θύμα, ενώ υπήρξε και παράσταση πολιτικής αγωγής από συνεργάτη της στην Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστούμε θερμά την δικηγόρο Ηλέκτρα Κούτρα για την άμεση και ένθερμη υποστήριξή της, καθώς και τις τρανς γυναίκες, μέλη του Σ.Υ.Δ., που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό και συμπαραστάθηκαν στο θύμα.
© Πηγή: Lifo & gaygreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου