Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών: Σκεφτείτε για ποιους πανηγυρίζουμε.


Η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου και ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και ένα σωρό προηγούμενοι ολυμπιονίκες που μας βγήκαν τελείως σκάρτοι...


Magnify Image


Παλιότερα, προ τουίτερ ή και ίντερνετ, πολύ λίγα μπορούσαμε να μάθουμε για τον ψυχισμό των Ολυμπιονικών μας.

Συνήθως γκρεμίζαμε τα τείχη χωρίς δεύτερη κουβέντα και τους θεοποιούσαμε.

Αλλά αν το σκεφτείς είναι κι αυτοί άνθρωποι - και η θεοποίηση ήταν δικό μας λάθος κι όχι δικό τους. Τους κάναμε αξιωματικούς, τους δίναμε προπoτζίδικα, μπόνους, δημοσιότητα, αιώνια εκτίμηση.

Και πολλοί τα άξιζαν όλα αυτά. Σεμνά παιδιά που έπαιξαν τίμια και που μας χάρισαν χαρά - που ουδέποτε προσπάθησαν να εξαργυρώσουν.

Υπήρξαν όμως και οι άλλοι. Σχεδόν ολόκληρη η ομάδα άρσης βαρών (που τόσο τους θεοποιήσαμε) βρέθηκε ντοπαρισμένη. Ο ένας είπε ότι του ρίξαν ντόπα στην πορτοκαλάδα του για να τον ενοχοποιήσουν, ο προπονητής είπε ότι δεν είχε, τάχα ιδέα.

Γυναίκες μεταλλάσονταν, γέμιζαν σπυριά, η φωνή τους χόντραινε, αποκτούσαν αντρικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και στο σώμα. Και κάναμε τα στραβά μάτια - αρκεί να μας φέρναν μετάλλια.

Ένας άλλος, απ' το πουθενά κέρδισε τους γρηγορότερους μαύρους του κόσμου, ξαφνικά, και το δεχτήκαμε χαρούμενοι χωρίς να υποψιαστούμε τίποτα. Κι όταν πήγαν να τον πιάσουν ντοπαρισμένο εξαφανίστηκε, ξημερώματα και έστησε με τη Θάνου την πιο ντροπιαστική απάτη - το δήθεν ατύχημα. Κι όμως, μερικές μέρες μετά, όλο το στάδιο φώναζε ρυθμικά το όνομά του, εν τη απουσία του, εξοργισμένο που οι κακοί ξένοι τον είχαν ξεσκεπάσει.

Μια βιομηχανία αναβολικών είχε στηθεί: έμποροι, προπονητές, μεσάζοντες. Ακόμα και εκείνη η καλή κοπέλα που κέρδισε στο βάδην το 2004 έδινε κάτι ψεύτικες διευθύνσεις σε κάτι απροσπέλαστα βουνά για να μην την εντοπίσουν και της κάνουν έλεγχο ντόπινγκ.

Ο δε Πύρρος Δήμας, απ' τους ελάχιστους της ομάδας άρσης βαρών που δεν στιγματίστηκε για αναβολικά, στιγματίστηκε τελικά ως επικεφαλής του Επικρατείας του Πασόκ, επί Βενιζέλου και τώρα, υποθέτω, είναι βουλευτής. (Στη χειρότερη περίοδο του Πασόκ! Είναι θαραλλέος, αν μη τι άλλο.)

Δεν γίνονται αυτά έξω; Μόνο οι δικοί μας Ολυμπιονίκες τα κάνουν αυτά; Όχι βέβαια. Αν ήμουν όμως Φινλανδός θα έγραφα τώρα για τους Φινλανδούς αθλητές.

Η χειρότερη δικιά μας πάντως, κατά τη γνώμη μου, είναι εκείνη η ανεκδιήγητη Φανή Χαλκιά που είχε κερδίσει ανέλπιστα και μετά έλεγε κάτι χρυσαυγίτικα του στυλ "Το DNA και το αίμα των Ελλήνων είναι ξεχωριστό, είναι στο αίμα μας η νίκη" και κάτι τέτοια χαζά.


(επειδή η μία ελληνική σημαία δεν είναι ποτέ αρκετή!)



Μέχρι που φυσικά ανακαλύφθηκε ότι το μόνο ξεχωριστό στο DNA και στο αίμα της συγκεκριμένης ήταν τα αναβολικά που έπαιρνε! Πόσο ηλίθιες ακούγονται τώρα οι δηλώσεις της για την ανωτερώτητα της Ελληνικής φυλής!

[Κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και λίγο πριν τα προκριματικά των 400μ. με εμπόδια, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το πρώτο δείγμα της αθλήτριας βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3), σε έλεγχο που διεξήγαγε η WADA στην Ιαπωνία, όπου η εθνική ομάδα του στίβου προετοιμάστηκε για τους Ολυμπιακούς. Η ουσία Μ3 είναι ισχυρό στεροειδές με δράση περίπου εκατό φορές πιο ισχυρή από αυτή της τεστοστερόνης αλλά και μεγάλη τοξικότητα, και είναι η ίδια ουσία που είχε ανιχνευτεί σε άλλους 14 έλληνες αθλητές σε προηγούμενους ελέγχους. Η Χαλκιά κατέθεσε την διαπίστευσή της και αναχώρησε από το Πεκίνο το ίδιο βράδυ, δίνοντας πριν συνέντευξη τύπου όπου υποστήριξε την αθωότητά της, δηλώνοντας σοκαρισμένη για το γεγονός. Λίγες ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι και το δεύτερο δείγμα της αθλήτριας ήταν θετικό. (Από τη Βικιπαίδεια.)]

Τόση εμπιστοσύνη είχε η Χαλκιά στο ελληνικό αίμα και στην αθάνατη ελληνική ψυχή που έπαιρνε στεροειδή 100 φορές ισχυρότερα απ' την τεστοστερόνη!


H Βούλα Παπαχρήστου αγαπά τον Ηλία Κασιδιάρη



Magnify Image


Μία νέα αθλήτρια που αναμένεται να μας φέρει μετάλλιο στο τριπλούν είναι η Βουλα Παπαχρηστου. Ο gpap μου έγραψε χτες:

Οταν σηκωθειτε να πανηγυρισετε για τους Ελληνες αθλητες και αθλητριες στους Ολυμπιακους Αγωνες σκεφτειτε τι ακριβως χειροκροτατε.

Δειτε το λογαριασμο της ελληνιδας αθλητριας Βουλας Παπαχρηστου και το ποιους κανει retweet:
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Έγινε χαμός φυσικά με την (πανέμορφη εδώ που τα λέμε) Παπαχρήστου κι η ίδια διέγραψε όλους τους followers της, άλλαξε τη φωτογραφία της (βάζοντας το αυγό του τουίτερ) και δήλωσε:
Magnify Image

Δεν θα κουνήσω το δάχτυλο, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι απ' το πρωί. Όλοι μπορούν να έχουν τις πολιτικές τους απόψεις -κι αφού τα ελληνικά δικαστήρια ΑΚΟΜΑ δεν έχουν βγάλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή και δυστυχώς την αφήνουν να υπάρχει στη Βουλή μας- είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε αθλητή να υποστηρίζει ό,τι θέλει.
Τα ίδια όμως μ' αυτήν, είμαι σίγουρος, ότι θα πιστεύει και η Φανή Χαλκιά, με την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής και το μοναδικό στον κόσμο ελληνικό αίμα και DNA. Τα ίδια με την Παπαχρήστου, τον Κασιδιάρη και όλους τους άλλους.
Πιστεύω ότι η Παπαχρήστου πρέπει να αγωνιστεί κανονικά - ασχέτως των (φρικιαστικών, κατ' εμέ) απόψεών της.
Αρκεί να μην έχει πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ απαγορευμένων ουσιών. Για το δικό της καλό, το καλό που της θέλω.
-----


UPDATE: Τελικά αποκλείστηκε, και αφορμή ήταν το τουίτ της για τους Αφρικανούς, το οποίο τολμώ να πω ότι δεν μου φάνηκε και τόσο χοντρό.

Ξέροντας όμως ότι τουίταρε τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής, ότι οι απόψεις της ταυτίζονται με του Κασιδιάρη (και είναι γυναίκα!) και έχοντας δει όλα αυτά που είχε γράψει, δε συμφωνώ καθόλου με όσους λένε ότι ήταν ένα απλό αστείο.

Αν το έλεγα εγώ, ή κάποιος τυχαίος, θα μπορούσαμε -και θα πείθαμε με τον πρότερο βίο μας- ότι δεν το εννοούσαμε καθόλου ρατσιστικά, ούτε ότι το είπαμε με απορριπτική κακία για τους Αφρικανούς.

Γνωρίζοντας όμως τις συμπάθειες και την ξεκάθαρη Χρυσαυγίτικη κομματική τοποθέτηση της συγκεκριμένης ξέρουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι ρατσίστρια κι ότι τα τουίτς της δεν ήταν καλόπιστα ούτε απλώς χιουμοριστικά.

Οποιοσδήποτε μη δηλωμένος Χρυσαυγίτης θα με έπειθε για το χιούμορ του. Αυτή όχι - δεν με πείθει.

Πηγή:www.ligo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου